COVID-19

Spoštovani stanovalci

Koronavirus je med nami. Vsak dan se povečuje število okuženih in vsak dan se napovedujejo novi ukrepi, ki bi morali zajeziti njegovo širjenje. Vsi ukrepi so namenjeni temu, da bi se število na novo obolelih začelo zmanjševati, to pa bomo dosegli na ta način, da vsi ravnamo tako, da se virus ne bo mogel seliti.

Prostovoljna osamitev

mora spremeniti naše navade. Začeti bomo morali enakovredno spoštovati sebe in druge ljudi, morali se bomo sprijazniti s tem, da bomo počeli stvari, ki jih do zdaj nismo bili na vajeni, in razmišljati bomo morali več korakov vnaprej.

Kaj se spremeni pri nas

O vsem, kar se nam zdi pomembno, vas bomo obveščali prek temu podobnih obvestil. Sami še naprej sledite informacijam, ki pridejo prek medijev obveščanja. Sami ohranite trezno glavo in počakajte, da bo novica vsaj trikrat potrjena v različnih časovnih obdobjih. V vsakem primeru pa se moramo ravnati po navodilih, ki jih izdajo pristojne javne službe.

Tudi mi, v Reyan d.o.o., smo ljudje, ki se lahko okužijo, zato bo pisarna na Resljevi ostala nekaj časa zaprta. Delali bomo od doma, dosegljivi bomo vsak prek svojega mobilnega telefona in elektronske pošte. Nujnim primerom je namenjen dežurni telefon št. 051 650 585, kamor lahko pokličete tudi za tehnične težave. Računamo, da boste razumno ocenili, kaj so nujne stvari.

 

 

 

Gospodinjski odpadki

Ker bomo ves čas doma, bomo proizvedli več odpadkov kot običajno. JP Voka Snaga nas je obvestila, da odpadkov ne bodo odvažali po običajnem vrstnem redu, kar lahko pomeni, da kakšne vrste odpadkov ne bodo odpeljali daljši čas. Zato vas prosimo, da skušajte »pridelati« čim manj odpadkov, kar pa jih bo, jim skušajte zmanjšati volumen. Prosimo vas tudi, da odpadkov, čeprav so v vrečkah, ne puščate po tleh smetarnice. Po 16. 3. 2020 do preklica JP Voka Snaga ne bo odvažala kosovnih odpadkov, zato jih ne odlagajte v smetarnice. Zaprti bodo tudi vsi centri za zbiranje odpadkov, zbiranje nevarnih odpadkov pa je prestavljeno za nedoločen čas.

Okvare (npr.) na kanalizaciji

V tem času se je zmanjšal tudi izbor podizvajalcev, zato se lahko zgodi, da bo odprava okvar (npr. na kanalizaciji) trajala dlje, kot jo lahko zagotovimo v običajnih razmerah. Prosimo, da v straniščno školjko ne mečete ničesar, kar se ne raztopi v nekaj minutah. Med tvegane odpadke spadajo tudi na videz majhne stvari, kot so higienski vložki, šopi las, kuhana zelenjava in podobno.

Čistoča v skupnih delih stavbe

Potrudili se bomo razkuževati najbolj obremenjene kljuke na skupnih prostorih ter gumbe v dvigalu in na domofonih. Uporabnike stavbe pa prosimo, da si kljub vsemu, po prihodu v stanovanje, obvezno umijejo roke.

Medsebojna pomoč

Med nami so tudi starejši ljudje, ki jim bo brez tuje pomoči težko skrbeti zase, za nabavo hrane, plačevanje kakršnih koli obveznosti in podobno (morda bodo potrebovali zgolj telefonski pogovor). Slišali smo že, da so se pojavili »dobrodelneži« s svojo računico. Če potrebujete ali veste za koga, ki potrebuje pomoč, nam lahko to sporočite in poskušali bomo pomagati. Oglasili so se nam že tudi prostovoljci, ki bivajo v soseski.